Yemek Kültürü

Çorum İlinde mutfak kültürü oldukça zengindir. Bunlardan bazıları aşağıda belirtilmiştir.

  • Çorbalar: çatalaaşı , düğün çorbası
  • Sebze yemekleri: madımak
  • Et Yemekleri: keşkek, ortalık
  • Hamur İşleri ve Pilavlar: Çorum Mantısı, hingal, İskilip Dolması
  • Tatlılar: Tel tel, gül burma, Çorum Baklavası, hasıda, karaçuval helvası

Çorum Yemekleri

Çorum Leblebisi

corum leblebisiÇorum’un meşhur sarı leblebisi kuru nohuttan yapılır. Nohutun leblebiye dönüşmesi bir buçuk aylık bir emeğin ürünüdür. Tarihi dükkanlarda, tekkavrumluk leblebiler çuvallardan tenekelere, oradan leğenlere doldurulur.Odun ateşi ile yeterli sıcaklığa ulaşan fırına aktarılan leblebiler son kavurmadan sonra tekrar çuvallara doldurularak dumanı üstünde satışa sunulur. İlimizde her köşe başında bir leblebici dükkanı bulmanız 

Sponsorlarımız